Portræt - Sofie Boysen

Jeg er opvokset på en gård på Lolland. Den hedder Haugaard og har rødt tag, hvide vægge og masser af gemmesteder. Om foråret er der erantisser, om sommeren er der kirsebær, om efteråret er der æbler, og om vinteren er der meget koldt.

Jeg har otte søskende, to forældre og utallige drømme. Da jeg var helt lille, ville jeg arbejde som astronaut og være popstjerne i min fritid. Det vil jeg nok stadig gerne, hvis jeg fik tilbuddet – men allerhelst vil jeg skrive bøger.

Da jeg var yngre, drømte jeg om at komme ud for en trafikulykke. Ikke for at komme til skade, men jeg ville gerne miste hukommelsen. Så ville jeg kunne læse mine yndlingsbøger igen, som om det var første gang. Jeg havde skrevet en liste ned, som jeg kaldte Evighedsbøgerne, så jeg var SÅ klar til at få hukommelsestab. Det er desværre ikke sket endnu.

Jeg er rigtig glad for hunde og kan ikke se, der skulle være meget LOL over katte.

Jeg citerer tit Oscar Wilde, og næsten altid forkert. Heldigvis er det sjældent nogen, der opdager det.

Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. En ven spurgte mig engang, hvorfor jeg dog ikke ville skrive rigtige bøger i stedet for. Han mente nok en form for “voksenbøger”. Jeg forstår stadig ikke det spørgsmål.

Jeg har en krukke i mit vindue, som jeg samler ord i. Men jeg er ret doven til det, så der ligger kun nogle få stykker nede på bunden og er ensomme. Smid mig gerne et ord eller to, hvis du har nogen, jeg burde føje til samlingen.

Mit bedste råd til mine venner er, at de ikke skal følge mine råd. Jeg har slet ikke regnet livet godt nok ud endnu.

Mit bedste råd til at blive forfatter er at læse meget, skrive meget og få feedback på sine tekster. Derudover skader kaffe og en kæk alpehue heller ikke.

Følg mig på Facebook
Woop!!! Det er første gang, en af mine bøger er blevet anbefalet i en avis! 😱Min mor var så sød at gemme et eksemplar til mig af Lollands Ugeavis, så jeg endelig kunne læse den i dag. Tusind tak til Charlotte fra @lollandbibliotekerne for at vælge min bog til anmeldelse 🥰👏Der står bl.a.: “Det er helt sikkert en af de bedste bøger til tweens, jeg har læst. Den er hjertevarmende, har en fantastisk humor, og så er den let at læse. Målgruppen er 10-13-årige, men man kan sagtens læse den, selvom man for længst har passeret den alder.” ... See MoreSee Less
View on Facebook
Wauw! Illustrator Angelica Inigo fortæller i øjeblikket om nogle af de seje projekter, hun har lavet, og har valgt Pigerne Mod Drengene som illustrationsthrowback nr. 1! Det var den første bog, hun illustrerede efter sin uddannelse, men man skulle tro, hun havde gjort det i 100 år, for hun lavede de flotteste karakterer og fedeste tegninger til min historie. Det er så velfortjent, at hun i dag har kalenderen fyldt med opgaver, for hun er bare superdygtig.Hvis du vil følge flere af hendes seje illustrationer gennem tiden, kan du finde hende her: @angie_inigo #Repost @angie_inigo with @make_repost・・・Yes!! ⁠🤩⁠Så blev det tid til min #illustrationthrowback, hvor jeg præsenterer noget af det arbejde jeg har lavet som illustrator og tegneserieskaber. ⁠Jeg debuterede som udgivet bogillustrator i 2017 under min uddannelse som Grafisk Fortæller, men har valgt at gå kronologisk til værks med projekter efter endt uddannelse i 2019.⁠---⁠#illustrationthrowback nr 1"Pigerne mod Drengene"⁠Forfatter: Sofie Boysen⁠ @boysenbogstaverIllustrator: Angelica Inigo⁠Forlag: @vild_maskineUdgivelsesdato: 25-10-2019⁠---⁠Jeg husker tydeligt det tidspunkt jeg fik opgaven. Jeg stod i Bilka, da telefonen ringede og det var Mads Heinesen fra forlaget Vild Maskine, der var i den anden ende og præsenterede projektet: "Pigerne mod Drengene" for mig. Det var den fedeste følelse som frisk nyuddannet at blive spurgt om at illustrere en børnebog, og projektet her gav mig helt sikkert blod på tanden til endnu mere illustrationsarbejde i bogbranchen!⁠#illustrator #bagtegneren #tegnerliv #letlæsning #childrensillustration #bogbranchen #børnebog #illustration #vildmaskine #pigernemoddrengene #angelicainigo #sofieboysen ... See MoreSee Less
View on Facebook
Følg mig på gaden

Nej, det må du nok hellere lade være med.

Rul til toppen