Portræt - Sofie Boysen

Jeg er opvokset på en gård på Lolland. Den hedder Haugaard og har rødt tag, hvide vægge og masser af gemmesteder. Om foråret er der erantisser, om sommeren er der kirsebær, om efteråret er der æbler, og om vinteren er der meget koldt.

Jeg har otte søskende, to forældre og utallige drømme. Da jeg var helt lille, ville jeg arbejde som astronaut og være popstjerne i min fritid. Det vil jeg nok stadig gerne, hvis jeg fik tilbuddet – men allerhelst vil jeg skrive bøger.

Da jeg var yngre, drømte jeg om at komme ud for en trafikulykke. Ikke for at komme til skade, men jeg ville gerne miste hukommelsen. Så ville jeg kunne læse mine yndlingsbøger igen, som om det var første gang. Jeg havde skrevet en liste ned, som jeg kaldte Evighedsbøgerne, så jeg var SÅ klar til at få hukommelsestab. Det er desværre ikke sket endnu.

Jeg er rigtig glad for hunde og kan ikke se, der skulle være meget LOL over katte.

Jeg citerer tit Oscar Wilde, og næsten altid forkert. Heldigvis er det sjældent nogen, der opdager det.

Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. En ven spurgte mig engang, hvorfor jeg dog ikke ville skrive rigtige bøger i stedet for. Han mente nok en form for “voksenbøger”. Jeg forstår stadig ikke det spørgsmål.

Jeg har en krukke i mit vindue, som jeg samler ord i. Men jeg er ret doven til det, så der ligger kun nogle få stykker nede på bunden og er ensomme. Smid mig gerne et ord eller to, hvis du har nogen, jeg burde føje til samlingen.

Mit bedste råd til mine venner er, at de ikke skal følge mine råd. Jeg har slet ikke regnet livet godt nok ud endnu.

Mit bedste råd til at blive forfatter er at læse meget, skrive meget og få feedback på sine tekster. Derudover skader kaffe og en kæk alpehue heller ikke.

Følg mig på Facebook
Kender I det med, at man åbner en mail og bliver blæst bagover? 😱Sådan havde jeg det, da jeg åbnede mailen med skitser til min letlæsningsserie ❄️ EN VERDEN AF IS ❄️Det er så vildt at se ting fra mit hoved komme til live - og blive meget flottere, end jeg selv har kunnet forestille mig. Se lige hvor badass iskrigeren Syn er blevet! Jeg er så vild med hende! 🤩Jeg er ikke særlig visuel. Heller ikke når jeg skriver. Man forklarer ofte læsning som, at læseren selv skal skabe billeder i sit hoved - som en lille biograf, der opstår inde i kraniet 🎥Hvis min indre biograf findes, består den nok mest af slørede polariods fra firserne. Jeg ser sjældent en karakter fuldstændig skarpt for mig - ofte FØLES de bare ofte på en bestemt måde.Derfor er det ekstra fantastisk, at andre gennem tegninger kan skabe karakterer og koncepter, der passer så perfekt 🖌️Det har også været en svær serie at illustrere, for jeg gik ret amok i selvopfundne maskiner, robotter og droider, som illustratoren selv skulle designe fra bunden. Jeg er bare taknemmelig for, at hun sagde ja til opgaven 🙏 Du kan følge hende på @artleysart hvis du vil se flere seje illustrationer i samme streg 🎨#forfatterliv #illustrationer #enverdenafis #Repost @artleysart with @make_repost・・・Some early stages of character design for a new book series I'm doing ❤️ absolutely love the story and will share more next week! Can't wait 🙏 ... See MoreSee Less
View on Facebook
Sikke et superfedt billede fra Odense Bibliotek i anledning af deres seje læsedyst - og hvor er jeg glad for at se en biblioteksudgave af “En lille hvid løgn” i brug 😍Jeg har også lyst til at gemme mig fra verdenen under et bord med en god bog, men … det var måske derfor, det gik lidt galt på mit sidste biblioteksbesøg … 😳 Jeg endte med at komme hjem med to poser og cirka 20 bøger, og nu kan jeg slet ikke vælge, hvad jeg skal læse først. So little time, so many books … 📚For slet ikke at tale om, hvad jeg skal gøre, når alle de bøger, jeg kom til at reservere i en sen nattetime på bibliotek.dk begynder at tikke ind! 🙈Godt, det snart er hængekøje/sommferietid i min lille tekstbiks 🌞#enlillehvidløgn #bibliotekstanker#Repost @tweensodensebib with @make_repost・・・Skal du have hjælp til at få sparket læselysten i gang? Så synes jeg, du skal hive fat i dine venner - eller måske endda din familie, og deltage i Læsedysten fra Læsesporet.dk 📚Du kan vælge mellem en lille eller en stor udfordringsplade - eller lave din helt egen. Udfordringerne er meget blandet, men fokuserer alle på at gøre det lidt sjovere at læse. Hvad med f.eks. at joine mig på den store udfordring og sætte dig til at læse under et bord. Det er både sjovt giver to lette point til udfordringen 😉Du finder et direkte link til Læsedysten i vores profil. //Simone#tweensodensebib #odensebib #læsesporet #bibliotek #læsedysten #læsning #læselyst #bookstagram ... See MoreSee Less
View on Facebook
Følg mig på gaden

Nej, det må du nok hellere lade være med.

Rul til toppen