IMG_9722

Jeg er opvokset på en gård på Lolland. Den hedder Haugaard og har rødt tag, hvide vægge og masser af gemmesteder. Om foråret er der erantisser, om sommeren er der kirsebær, om efteråret er der æbler, og om vinteren er der meget koldt.

Jeg har otte søskende, to forældre og utallige drømme. Da jeg var helt lille, ville jeg arbejde som astronaut og være popstjerne i min fritid. Det vil jeg nok stadig gerne, hvis jeg fik tilbuddet – men allerhelst vil jeg skrive bøger.

Da jeg var yngre, drømte jeg om at komme ud for en trafikulykke. Ikke for at komme til skade, men jeg ville gerne miste hukommelsen. Så ville jeg kunne læse mine yndlingsbøger igen, som om det var første gang. Jeg havde skrevet en liste ned, som jeg kaldte Evighedsbøgerne, så jeg var SÅ klar til at få hukommelsestab. Det er desværre ikke sket endnu.

Jeg er rigtig glad for hunde og kan ikke se, der skulle være meget LOL over katte.

Jeg citerer tit Oscar Wilde, og næsten altid forkert. Heldigvis er det sjældent nogen, der opdager det.

Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. En ven spurgte mig engang, hvorfor jeg dog ikke ville skrive rigtige bøger i stedet for. Han mente nok en form for “voksenbøger”. Jeg forstår stadig ikke det spørgsmål.

Jeg har en krukke i mit vindue, som jeg samler ord i. Men jeg er ret doven til det, så der ligger kun nogle få stykker nede på bunden og er ensomme. Smid mig gerne et ord eller to, hvis du har nogen, jeg burde føje til samlingen.

Mit bedste råd til mine venner er, at de ikke skal følge mine råd. Jeg har slet ikke regnet livet godt nok ud endnu.

Mit bedste råd til at blive forfatter er at læse meget, skrive meget og få feedback på sine tekster. Derudover skader kaffe og en kæk alpehue heller ikke.

Følg mig på Facebook
Superflot og dejligt gult billede af Ulla Marie, der læser Pigerne mod Drengene op for sin klasse 📖Skønt at høre, at den stadig finder nye læsere og er god i skolen 🌻🥰 Tak 🙏Posted @withregram • @ullamarias_klasser En god oplæsningsbog kan være svær at finde 😊📚📚Den skal ikke være for svær at læse op eller for indviklet for eleverne.Den skal ikke være for lang og godt med korte kapitler, så man kan nå at læse til madpakker. Det er meget forskelligt, hvilke genre mine klasser har været til, men en humoristisk eller spændende bog med lidt gys er altid et hit. I dag til frokost fandt jeg denne bog frem “Drengene mod pigerne” af @sofieboysen_forfatter fra @vild_maskine 🙋🏼‍♀️📚☺️ Den er ikke svær at læse op og så er den sjov til indskoling og mellemtrin. Mine elever i 5A syntes i hvert fald, at den var sjov og vi glemte helt vi skulle ud til frikvarter. 😲📚📚Fordi kapitlerne ikke er så lange, havde vi lige tid til at snakke om hvad det betyder “at sno sine forældre om en lillefinger” eller “det rungede i skolegården” Vitus hader piger og han får alle drengene på skolen til at lave en demonstration sammen med ham. “Ud med pigerne.” 😂📚🙌🏻Men pigerne vil have hævn så de går til modangreb. Men hvad så, når der starter en ny dreng i klassen? Synes han også at pigerne er klamme og dumme? Der er en fortsættelse “Eleverne mod lærerne,” den må vi læse bagefter. 🙌🏻😂😂📚 #litteraturtilbørn #lærerliv #oplæsning #ullamariasklasser #litteratur #vildmaskine #oplæsningsbog ... See MoreSee Less
View on Facebook
LYDRET LABORATORIETJeg prøver at lære at skrive lydrette bøger for tiden. Det er SÅ svært!Lydret betyder, at ordene faktisk udtales, sådan som de er skrevet - en sjældenhed på dansk, hvor vores vokaler gerne har fem eller flere måder, de kan udtales på udover den første, man lærer, når man skal lære at læse.Derfor er der brug for lydrette bøger til begynderlæsning - men det er supersvært at gøre spændende og godt.Jeg har fundet den lille brochure som inspiration. Den kan lånes på biblioteket og hedder “Lydrette ord” Hvis der er andre lydrette forfattere derude, så må I meget gerne dele jeres tips og tricks!#forfatterliv #lydret ... See MoreSee Less
View on Facebook
Følg mig på gaden

Nej, det må du nok hellere lade være med.

Rul til toppen