Portræt - Sofie Boysen

Jeg er opvokset på en gård på Lolland. Den hedder Haugaard og har rødt tag, hvide vægge og masser af gemmesteder. Om foråret er der erantisser, om sommeren er der kirsebær, om efteråret er der æbler, og om vinteren er der meget koldt.

Jeg har otte søskende, to forældre og utallige drømme. Da jeg var helt lille, ville jeg arbejde som astronaut og være popstjerne i min fritid. Det vil jeg nok stadig gerne, hvis jeg fik tilbuddet – men allerhelst vil jeg skrive bøger.

Da jeg var yngre, drømte jeg om at komme ud for en trafikulykke. Ikke for at komme til skade, men jeg ville gerne miste hukommelsen. Så ville jeg kunne læse mine yndlingsbøger igen, som om det var første gang. Jeg havde skrevet en liste ned, som jeg kaldte Evighedsbøgerne, så jeg var SÅ klar til at få hukommelsestab. Det er desværre ikke sket endnu.

Jeg er rigtig glad for hunde og kan ikke se, der skulle være meget LOL over katte.

Jeg citerer tit Oscar Wilde, og næsten altid forkert. Heldigvis er det sjældent nogen, der opdager det.

Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. En ven spurgte mig engang, hvorfor jeg dog ikke ville skrive rigtige bøger i stedet for. Han mente nok en form for “voksenbøger”. Jeg forstår stadig ikke det spørgsmål.

Jeg har en krukke i mit vindue, som jeg samler ord i. Men jeg er ret doven til det, så der ligger kun nogle få stykker nede på bunden og er ensomme. Smid mig gerne et ord eller to, hvis du har nogen, jeg burde føje til samlingen.

Mit bedste råd til mine venner er, at de ikke skal følge mine råd. Jeg har slet ikke regnet livet godt nok ud endnu.

Mit bedste råd til at blive forfatter er at læse meget, skrive meget og få feedback på sine tekster. Derudover skader kaffe og en kæk alpehue heller ikke.

Følg mig på Facebook

Gode nyheder fra Vild Maskine - "Pigerne mod Drengene" bliver lånt og læst en masse 🥰🙏 Jeg er så taknemmelig. Du kan selv låne den på eReolen, hvis du vil læse med <3På rekordtid er ‘Pigerne mod drengene’ blevet vores absolut mest populære e-bog på eReolen Go nogensinde!🤩 Den er skrevet af Sofie Boysen og illustreret af Angelica Inigo - en børnebog totalt i børnehøjde, fuld af humor og sjove påfund.🏁✌️ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu kan Pigerne Mod Drengene lånes som lydbog på eReolen! 😍

ereolen.dk/ting/object/870970-basis:48263232
... See MoreSee Less

View on Facebook
Følg mig på gaden

Nej, det må du nok hellere lade være med.

Rul til toppen