Portræt - Sofie Boysen

Jeg er opvokset på en gård på Lolland. Den hedder Haugaard og har rødt tag, hvide vægge og masser af gemmesteder. Om foråret er der erantisser, om sommeren er der kirsebær, om efteråret er der æbler, og om vinteren er der meget koldt.

Jeg har otte søskende, to forældre og utallige drømme. Da jeg var helt lille, ville jeg arbejde som astronaut og være popstjerne i min fritid. Det vil jeg nok stadig gerne, hvis jeg fik tilbuddet – men allerhelst vil jeg skrive bøger.

Da jeg var yngre, drømte jeg om at komme ud for en trafikulykke. Ikke for at komme til skade, men jeg ville gerne miste hukommelsen. Så ville jeg kunne læse mine yndlingsbøger igen, som om det var første gang. Jeg havde skrevet en liste ned, som jeg kaldte Evighedsbøgerne, så jeg var SÅ klar til at få hukommelsestab. Det er desværre ikke sket endnu.

Jeg er rigtig glad for hunde og kan ikke se, der skulle være meget LOL over katte.

Jeg citerer tit Oscar Wilde, og næsten altid forkert. Heldigvis er det sjældent nogen, der opdager det.

Jeg har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur. En ven spurgte mig engang, hvorfor jeg dog ikke ville skrive rigtige bøger i stedet for. Han mente nok en form for “voksenbøger”. Jeg forstår stadig ikke det spørgsmål.

Jeg har en krukke i mit vindue, som jeg samler ord i. Men jeg er ret doven til det, så der ligger kun nogle få stykker nede på bunden og er ensomme. Smid mig gerne et ord eller to, hvis du har nogen, jeg burde føje til samlingen.

Mit bedste råd til mine venner er, at de ikke skal følge mine råd. Jeg har slet ikke regnet livet godt nok ud endnu.

Mit bedste råd til at blive forfatter er at læse meget, skrive meget og få feedback på sine tekster. Derudover skader kaffe og en kæk alpehue heller ikke.

Følg mig på Facebook

✨ Hvad er Forfatterværkstedet for Unge? ✨

Det er for unge mellem 14 og 19, som elsker at finde på historier og gerne møde andre skriveinteresserede ✍️

Normalt foregår undervisningen fysisk på Øster Farigsgade, og jeg havde glædet mig til, at det skulle kunne lade sig gøre her i 2021 … men … 😷

Nu starter undervisningen online. Kender du nogen, der keder sig og mangler kreative onsdage i deres liv, kan de nå at hoppe på 💪

Der er link i bio ☝️

#skrivskrivskriv #læslæslæs #undervisning @rytmiskcenter #kreabørn #skriveværksted #forfatterværksted #skriveundervisning #forfatterliv #forfatterværkstedetforunge #københavn
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tusind tak til alle, der kom til min reception! Det var SÅ hyggeligt, og jeg har siddet med et kæmpe grin på mit fjæs lige siden! Jeg er simpelthen sådan en heldig kartoffel 🥔🥰❤️

(Skal også huske at sige: Hvis nogen har lyst til at købe bogen, så send en DM til mig, så får I venneprisen 💕🥰)

#taktaktak #reception #forfatterliv
... See MoreSee Less

View on Facebook
Følg mig på gaden

Nej, det må du nok hellere lade være med.

Rul til toppen